dilluns, 7 de gener del 2013

L'autoestima



L'autoestima ve determinada per la visió global que té una persona de ella mateixa, l'èxit escolar és un aspecte que moltes vegades ho determina. Aquesta pot ser alta, baixa o normal.

La persona que té una autoestima baixa no es sent valorada, no s'esforça quan una cosa li ha sortit malament,  pensa que tothom el rebutja hi ha conseqüència d'això no pren bones decisions amb dificultats de gestionar els conflictes. En canvi una persona amb una autoestima normal o alta pot prendre millors decisions i es sent estimada per ella mateixa i els altres, encara que una persona amb una autoestima massa alta podria provocar-li problemes amb la societat.


Per a millorar l'autoestima de les persones hi han dinàmiques per que es sentin valorades per els altres i pensin que no tot es dolent, aquestes dinàmiques es poden posar a la pràctica en una aula on es contempli aquesta falta d'autoestima dels alumnes. No només es aplicable en una aula sinó que també en una empresa i en tots els col·lectius.

L'autoestima és una aspecte molt important que s'ha de tenir en comte en el llarg de la vida, i de vegades pot patir alt i baixos. A més a més tenir una autoestima baixa, tant en infants com a adults afecta l'aprenentatge i impedeix gaudir de la vida.

1 comentari:

  1. Gran publicació!

    La trobo molt interessant i útil! I la imatge que heu posat és perfecta per aquest tema! Felicitats! :)

    Us invito a pasar pel nostre blog, i a veure aquests videos que van una mica relacionats amb l'autoestima!
    Espero que us agradi!

    http://imagineallthestudents.blogspot.com.es/2012/12/c-m-b-i-t-u-s-palabras.html#comment-form

    i


    http://imagineallthestudents.blogspot.com.es/2012/12/precioso-e-ilustrativo-video-como.html#comment-form




    Salutacions!

    ResponElimina