divendres, 23 de novembre del 2012

Tots i totes som i construïm xarxa!


L'escriptura cobra vida.
En aquest vídeo, podreu observar la importància que té en l'actualitat la escriptura digital. Anteriorment l'escriptura manual era l'autèntica protagonista, en qualsevol àmbit, ja que era el mètode més utilitzat.Actualment disposem de l'escriptura digital que és molt més útil, dinàmica i pràctica. ja que ens ofereix la possibilitat de copiar, enganxar, subratllar, entre altres coses.

 L'Hyper Text ens motiva !
L'HTML (Hyper Text Markup Lenguage) és l'actual estructura dels documents en xarxa, que permet escriure les pàgines web i aquest ha anat evolucionant cap a més formats. Inicialment el format i el contingut eren inseparables, però a l'actualitat aquests poden anar separats. 

 Tots i totes som la xarxa
 Les dades que es poden trobar a la xarxa estan a l'abast de la majoria de les persones. Tots i totes creem les dades i d'aquesta manera construïm la xarxa, i aquesta entrellaça la informació amb les persones que hi participen. Nosaltres a través de les noves tecnologies compartim, intercanviem i col·laborem, d'alguna manera passem a ser d'una forma abstracta un ordenador. 
La informació disponible a la xarxa es pot traslladar i modificar, fent viatjar a l'usuari/a pel ciberespai.

Replanteig!!!
Tots i totes som xarxa, per això hauríem de replantejar-nos moltes coses, com per exemple:
- Drets d'autor: com s'ha dit anteriorment, la majoria de les persones podem editar qualsevol document que trobem a la xarxa, una vegada aquest document ha passat per diversos usuaris o usuàries, hauríem de replantejar els drets d'autor ja que cada usuari/a ha ampliat i/o modificat la informació i incidit en ella.
- Ètica, autoria, identitat, estètica, retòrica, autoritat, privacitat, comerç, amor, família i nosaltres mateixos/es...








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada