diumenge, 25 de novembre del 2012

Què són les habitats socials?



Les habilitats socials, són un conjunt d'hàbits (tant a nivell de conductes, com a nivell de pensaments i emocions), que ens permeten millorar les nostres relacions interpersonals, sentir-nos bé, obtenir el que volem, i aconseguir que els altres no ens impedeixin assolir els nostres objectius. També podem definir com la capacitat de relacionar-nos amb els altres de tal manera que aconseguim un màxim de beneficis i un mínim de conseqüències negatives, tant a curt com a llarg termini.
Les habilitats socials que anem adquirint durant tota la nostra vida, ens ajuden en el nostre desenvolupament personal i professional. Un individu presentarà mancances en habilitats socials quan no assoleixi els hàbits i conductes pròpies de la seva edat.

A continuació us presentem un vídeo on s'explica què son les habilitats socials, per a què serveixen, què representa la seva carència i també s'expliquen els diferents tipus d'habilitats socials segons la situació. Finalment el vídeo ens explica perquè les hem de conèixer, entendre i aprendre.

Esperem que us agradi!!!





3 comentaris:

  1. Ens ha agradat molt el vídeo, ja que explica de forma clara y creativa que són les habilitats socials.
    Com a futurs Educadors podem tenir en compte que tenim un munt d'eines educatives, com per exemple les Dinàmiques de grup , que ens serveixen per potenciar la manca d'aquestes habilitatas. A més si treballem amb dinàmiques de grup ens podem adonar que no només potenciem i afavorim molts aspectes de caire social com també altres de caracter individual, com la confiança, la motivació i moltes altres.

    ResponElimina
  2. Bones! Com bé heu dit les dinàmiques poden ser una gran eina per potenciar les habilitats socials.
    Us agraïm el vostre interès en la temàtica d'habilitats socials i el vostre comentari.
    Ens passarem aviat pel vostre blog!
    Un salut companys/es!

    ResponElimina
  3. Molt interessant, el vídeo! Moltes gràcies. Una llàstima la diapositiva final amb la figura del policia apuntant amb una pistola ... les habilitats socials són antimilitaristes. I les armes mai seran la solució. oi?

    ResponElimina