divendres, 14 de desembre del 2012

IQ emocional


La intel·ligència emocional és la capacitat que té el o la subjecte per reconèixer sentiments propis i aliens i l'habilitat per a millorar-los, per gestionar l'emoció transmetre-la de forma adequada.


Aquestes emocions es poden identificar, treballar i millorar-les un cop identificades a través dels qüestionaris i test.
Si bé els components varien segons l'enfocament adoptat, hi ha una sèrie de característiques que solen ser pròpies de persones amb un fort quocient d'intel·ligència emocional:
· Bon autoconeixement.
· Tolerància a la frustració.
· Capacitat d'adaptar-se al canvi.
· Assertivitat.
· Optimisme.
· Empatia.
· Habilitats socials i de relació.
· Estabilitat emocional.
· Control d'un/a mateix/a.
· Sensibilitat.

Per treballar aquestes emocions, hem buscat una aplicació del mòbil per reconèixer les mancances o excessos de la intel·ligència emocional i que ells i elles mateixes puguin veure els resultats obtinguts. 
Aquesta aplicació es posarà en pràctica a una classe de 3r i 4t d'E.S.O. de l’aula oberta, on per a els i les alumnes el mòbil és una eina d’ús quotidià.
Em cregut convenient realitzar aquesta activitat a aquests/es alumnes perquè hi ha un ús abusiu de les noves tecnologies a l’aula, i volem que tinguin en compte que amb el mòbil es poden aprendre moltes més coses que intercanviar informació a través de les xarxes socials, missatges o mitjançant trucades.
Aquesta aplicació mòbil es diu "IQ emocional", i consisteix en realitzar un qüestionari de deu preguntes breus, està disponible en castellà i anglès. Al finalitzar el test et dona el resultat amb un breu comentari.
La informació detallada de l'aplicació la podeu trobar aquí: 
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.movisol.emotionalintelligence&hl=es



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada